Hirdetés
Ha eddig ön is kidobta a hagyma héját, mától ne tegye! Mutatjuk, miért
Ahogy megtisztítottuk a vöröshagymát, a legtöbben eddig természetesen a héját a kukába dobtuk, azonban kiderült, hogy ezt bizony rosszul tettük. A hagymahéj ugyanis számos jótékony hatással rendelkezik, amelyeket érdemes beépíteni akár az étrendünkbe is. Mutatjuk, hogyan.
Mielőtt azonban bármit is készítenénk a héjból, a legkülső leveleket távolítsuk el, a többi réteget már nyugodtan felhasználhatjuk.
Méregtelenít
Érdemes tudni, hogy a vöröshagyma héja tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért a belőle készült tea hatékonyan méregteleníti a szervezetet, valamint erősíti az immunrendszert.
- Így készíthetjük el:
Rakjuk egy edénybe a hagyma héját, öntsük le forró vízzel, fedő alatt hagyjuk állni 15 percig. Ezután szűrjük le a teát és már ihatjuk is a gyógyító italt.
Készítsünk belőle fűszert!
- Ehhez enyhén pirítsuk meg a sütőben a hagyma héját, majd egy kávédaráló segítségével őröljük apróra, és már ízesíthetjük is vele az ételeket.
A rizs is finomabb lesz általa
Próbáljuk ki, hogy milyen, ha együtt főzzük a hagyma héját a rizzsel! A végeredmény egészen különleges lesz, ugyanis a rizs átveszi a hagyma jellegzetes aromáját.