Hirdetés

Készíts leveskockát házilag

A legtöbben bolti leveskockával adják meg a levesek ízét, zamatát, azonban ennél van egy sokkal egészségesebb, természetesebb megoldás: készítsük el házilag a leveskockát, ami amellett, hogy tartósítószer mentes, hónapokig eláll.

Hirdetés

Elkészítés:

  • Válogassuk össze azokat a zöldségeket, amelyeket az elkészíteni kívánt leveshez használni szeretnénk.
  • Jöhet a vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, akár kelkáposzta is.
  • A fűszerezéshez szükségünk lesz sóra, borsra, de adhatunk hozzá kakukkfüvet, majorannát, petrezselymet.
  • Következő lépésként mossuk meg a kiválasztott zöldségeket és vágjuk fel apróra, de a könnyebbség érdekében használhatunk zöldségaprítót is.
  • Öntsünk egy kevés olajat egy lábasba, majd adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, fűszerezzük és hagyjuk dinsztelni. Majd öntsük fel vízzel és hagyjuk körülbelül 30 percet párolódni

Közben nyugodtan ellenőrizzük a zöldségek állagát és ha készen vagyunk, botmixerrel pürésítsük, amennyiben darabosnak találjuk. Végezetül pedig tegyük el külön adagokba.

 

 

Hirdetés