Friss hírek :
Hirdetés
Készíts leveskockát házilag
A legtöbben bolti leveskockával adják meg a levesek ízét, zamatát, azonban ennél van egy sokkal egészségesebb, természetesebb megoldás: készítsük el házilag a leveskockát, ami amellett, hogy tartósítószer mentes, hónapokig eláll.
Elkészítés:
- Válogassuk össze azokat a zöldségeket, amelyeket az elkészíteni kívánt leveshez használni szeretnénk.
- Jöhet a vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, akár kelkáposzta is.
- A fűszerezéshez szükségünk lesz sóra, borsra, de adhatunk hozzá kakukkfüvet, majorannát, petrezselymet.
- Következő lépésként mossuk meg a kiválasztott zöldségeket és vágjuk fel apróra, de a könnyebbség érdekében használhatunk zöldségaprítót is.
- Öntsünk egy kevés olajat egy lábasba, majd adjuk hozzá a felkockázott zöldségeket, fűszerezzük és hagyjuk dinsztelni. Majd öntsük fel vízzel és hagyjuk körülbelül 30 percet párolódni
Közben nyugodtan ellenőrizzük a zöldségek állagát és ha készen vagyunk, botmixerrel pürésítsük, amennyiben darabosnak találjuk. Végezetül pedig tegyük el külön adagokba.