Hirdetés

Klasszikus fogás a húsvéti asztalra a sonkától a kalácsig

Európa nagy részén nem hiányozhat a húsvéti asztalról a bárány sem, mivel Jézus is ezt fogyasztotta tanítványaival az utolsó vacsorán. Nálunk mégsem a bárány, hanem a sonka hagyománya gyökerezett meg. Ennek oka az, hogy a füstölt húsáruk maradtak legtovább fogyaszthatók a téli disznóvágás után, ezért kerültek a negyvennapos böjt végén az asztalra.

Hirdetés

Klasszikus húsvéti ételek
Mivel nagyszombat estét is beleszámolva a húsvét három napig tart, az itt összegyűjtött ételek mindegyikét lesz időd megfőzni, ha van kedved. Ha idén sok vendég jön hozzátok, azért, ha szűk családdal ünnepeltek, azért érdemes kísérletezni, és a régi nagy kedvencek mellett új fogásokkal is megismerkedni.

  • A fonott kalács puha, foszlós, és házi lekvárral tálalva abbahagyhatatlan.

  • Nincs húsvét tojás nélkül! A kaszinótojás hamar elkészül, és ugyanilyen gyorsan el is fogy.

  • Főzd ki idén a húsvéti sonkát fűszeres vízben! A főzőlevet fagyaszd le, és később levesekhez, főzelékekhez használhatod fel.

  • A répatorta is hamisítatlan húsvéti édesség. Készítsd el hagyományos recept szerint, mascarponés krémmel.

 

 

 

 

Hirdetés