Hirdetés

Nemcsak finom, de egészséges is: így készül a házi Nutella

Ha édesszájúak vagyunk, jó eséllyel szeretjük a Nutellát is, ami azonban sajnos – cukortartalma és a mesterséges adalékanyagai miatt – nem tesz jót szervezetünknek. Nem kell azonban lemondanunk a mogyorós csokoládékrémről, hiszen könnyedén készíthetünk mi is otthon egy sokkal egészségesebb verziót. Mutatjuk a receptet!

Hirdetés

Hozzávalók a házi Nutellához

  • 2 bögre hántolt mogyoró;
  • 1/4 bögre cukor, ami helyettesíthetjük alternatív édesítőszerrel is;
  • 450 gramm keserédes csokoládé, ízlés szerint lehet közepesen édes is;
  • 2 bögre sótlan vaj;
  • 1 bögre tejszín;
  • 1 csipet só.

Így készítsük el:

Első lépésként melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Szórjuk a hántolt mogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük negyed órán át, míg aranybarna színűre pirul. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Ezután daráljuk le finomra a mogyorót a cukorral együtt. Kockázzuk apró darabokra a csokoládét, majd tegyük egy fémedénybe, közben pedig forraljunk egy lábasba vizet. Ha felforrt a víz, vegyük lejjebb a lángot és helyezzük az edényt a lábas tetejére, hogy megolvadjon a csokoládé. Miután folyós állagúvá vált, adjuk hozzá a szoba-hőmérsékletű vajat és tejszínt, majd kevergessük, míg a massza egynemű anyaggá válik. Sózzuk, majd adjuk hozzá a ledarált mogyorós cukrot. Végül öntsük egy üvegcsébe és hagyjuk kihűlni. Szobahőmérsékleten akár négy napig is eláll.

 

 

Hirdetés