Hirdetés

Sütemény, mellyel már a karácsonyra hangolódunk

A hétvégén már meggyújtjuk az első gyertyát, így érdemes a konyhában is valami finomat készíteni, mely egy kicsit ünnepi hangulatba hoz.

Hirdetés

Karácsonykor mindig extrán sok sütemény készül. Almás pite, mézes krémes, hólabda – és még sorolhatnánk őket. Ha szeretnél minél előbb átérezni az ünnep hangulatát, akkor érdemes lehet már ma elkészíteni egy finom ünnepi süteményt.

Gesztenyés krémes sütés nélkül

Hozzávalók
A tésztához

  • 25 dkg kekszmorzsa
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
  • 5 dkg
  • margarin

A krémhez

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg
  • margarin
  • 10 dkg cukor
  • 500 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés
A tésztához
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet,majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.

A krémhez
A pudingot elkészítjük,majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.

Tepsi mérete: 25x35

 

 

 

 

Hirdetés