Hirdetés
Sütemény, mellyel már a karácsonyra hangolódunk
A hétvégén már meggyújtjuk az első gyertyát, így érdemes a konyhában is valami finomat készíteni, mely egy kicsit ünnepi hangulatba hoz.
Karácsonykor mindig extrán sok sütemény készül. Almás pite, mézes krémes, hólabda – és még sorolhatnánk őket. Ha szeretnél minél előbb átérezni az ünnep hangulatát, akkor érdemes lehet már ma elkészíteni egy finom ünnepi süteményt.
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg kekszmorzsa
- 50 dkg gesztenyemassza
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 5 dkg
- margarin
A krémhez
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg
- margarin
- 10 dkg cukor
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
Rásimítjuk a pudingos krémet,majd a habbá vert tejszínt.
Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.
A krémhez
A pudingot elkészítjük,majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
Tepsi mérete: 25x35