Hirdetés

Szuperfinom tejmentes csokitorta az ünnepekre

Egy szakácsnő megosztotta a tökéletes csokitora receptjét, amit ráadásul még azok is bátran megkóstolhatnak, akiknek valamilyen tejérzékenységük van, hiszen a recept teljesen tejmentes.

Hirdetés

Marry Berry tejmentes mennyei csokitortáját szinte bármikor elkészítheti, ugyanis a piskóta nem szárad ki, sőt, még ha lefagyasztja, akkor is tökéletes lesz az állaga. Emellett pedig tejmenetes, ugyanis kókuszkrémmel és tejmentes csokoládéval készül. 

Hozzávalók: 

  • 175g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor, átszitálva
  • 150 g porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek aranyszirup
  • 150 ml napraforgóolaj
  • 160 ml kókuszkrém
  • Négy evőkanál baracklekvár
  • 55g tejmentes fehér csoki
  • 255 g vegán tej- vagy étcsokoládé, darabokra törve

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 celsius fokra és vajazzunk ki egy 20 centis tortaformát.

2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát,, a kakaóport és a porcukrot egy nagy tálba, majd a tojásokat egy másik tálba keverjük habosra a sziruppal, az olajjal, illetve a kókuszkrémmel együtt.

3. A tojásos keveréket öntsük a száraz hozzávalókhoz és egy habverővel óvatosan keverjük össze, amíg sima tésztát nem kapunk.

4. A tésztát tegyük a formába és süssük 25-30 percig, amíg a tészta jól meg kel a sütőben. Ha kész, akkor vegyük ki a sütőből és tegyük egy rácsra, majd hagyjuk kihűlni - írja a Mirror.

 

 

Hirdetés