Hirdetés
Szuperfinom tejmentes csokitorta az ünnepekre
Egy szakácsnő megosztotta a tökéletes csokitora receptjét, amit ráadásul még azok is bátran megkóstolhatnak, akiknek valamilyen tejérzékenységük van, hiszen a recept teljesen tejmentes.
Marry Berry tejmentes mennyei csokitortáját szinte bármikor elkészítheti, ugyanis a piskóta nem szárad ki, sőt, még ha lefagyasztja, akkor is tökéletes lesz az állaga. Emellett pedig tejmenetes, ugyanis kókuszkrémmel és tejmentes csokoládéval készül.
Hozzávalók:
- 175g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor, átszitálva
- 150 g porcukor
- 2 db tojás
- 2 ek aranyszirup
- 150 ml napraforgóolaj
- 160 ml kókuszkrém
- Négy evőkanál baracklekvár
- 55g tejmentes fehér csoki
- 255 g vegán tej- vagy étcsokoládé, darabokra törve
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 celsius fokra és vajazzunk ki egy 20 centis tortaformát.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát,, a kakaóport és a porcukrot egy nagy tálba, majd a tojásokat egy másik tálba keverjük habosra a sziruppal, az olajjal, illetve a kókuszkrémmel együtt.
3. A tojásos keveréket öntsük a száraz hozzávalókhoz és egy habverővel óvatosan keverjük össze, amíg sima tésztát nem kapunk.
4. A tésztát tegyük a formába és süssük 25-30 percig, amíg a tészta jól meg kel a sütőben. Ha kész, akkor vegyük ki a sütőből és tegyük egy rácsra, majd hagyjuk kihűlni - írja a Mirror.