Hirdetés

A csornai verbunk is látható lesz a Verbunk Napján Kapuváron

Első alkalommal rendezi meg a Hagyományok Háza „a Verbunk Napját” a Kárpát-medencében: Kapuvártól Székelyudvarhelyig, Felvidéktől – Nyíregyházáig és Budapestig szinte egy időben táncolja több száz táncos a különböző tájegységek verbunk táncait.

Nem maradhat el a „csornai verbunk" sem! A nyugat- magyarországi körverbunkokat Kapuvár Fő terén láthatják az érdeklődők június 12-én, szombaton 15-17 óra között, ahol a rábaközi együttesekkel ( Kapuvár, Kóny, Szany, Szil, Vitnyéd, Gencs) mutatják be táncos örökségüket a néptáncegyüttesek.

Molnár Péter szerkesztésében a résztvevő együttesek 10-12 perces közös produkcióval mutatkoznak be a rendezvényen, minden egész órakor!

A programról élő FB bejelentkezést láthatnak a Hagyományok Háza FB oldalán, illetve mind az 5 helyszínről film készül, amelyet később tekinthetnek meg az érdeklődők!

Csorna értéktárát, megyei értékeit /csornai népi fazekasság, csornai perec, csornai Premontrei Apatság, csornai viselet, hímzés, gyékény / is bemutatjuk az érdeklődőknek Kapuváron, ahol a templom harangja 15 órakor a kapuvári verbunk dallamát játssza és kezdetét veszi a Verbunk Napja!

 

 

Hirdetés