Hirdetés

Csornán fontosak a fiatalok

Napjainkban a fiatal generáció tekintetében elmondható, hogy sokuk számára fontos az önállóságra való törekvés, a saját kis családi fészek megteremtése, azonban nem egyszerű az életkezdés. Mások vagyunk, más-más élettörténetekkel. Vannak, akik már húszas évei előtt megkezdik a felnőttek dolgos mindennapjait élni és vannak olyanok is, akik több éves tanulmányait befejezve abban az életkorban vannak, amikor már igényelnék az önálló élet megkezdését.

Hirdetés

Csorna Város képviselő-testülete 2021-ben is kiemelten támogatja a csornai és a Csornán letelepedő fiatalokat. Az önkormányzat a fiatalok első lakásuknak megvásárlásához 700 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt, melyet 2020-ban 24 család vett igénybe. Továbbá az állam által az újszülötteknek járó életkezdési támogatását is 50 000 Ft-tal egészíti ki. A fiatalok életkezdési támogatása egyszeri, vissza nem térítendő hozzájárulás, ami a születés évében minden csornai gyerkőcöt megillet. Feltétele a START-számla nyitása.

Már több mint egy éve fut a Gólyahír Program is Csornán, melynek keretein belül Csorna Város Önkormányzata 20.000 Ft értékű ajándékcsomagot nyújt az újszülött gyermekek szülei számára a gyermek gondozásához szükséges babaápolási szerek és más gondozást segítő tárgyak beszerzésével. A csomag összeállításában a Védőnői Szolgálat működik közre.  A 2020-as évben 90 család vette igénybe ezt a támogatást és remélik a városvezetők, hogy idén ez csak gyarapodni fog.

 

 

 

Hirdetés