Hirdetés

Téli madáretetés a Csukásban

Az ökoiskolai program fontos része a téli madáretetés is, amit minden évben folyamatosan végeznek a hideg beálltával az iskola parkjában kihelyezett madáretetők segítségével.

Hirdetés

A digitális oktatás ideje alatt az intézmény dolgozói felügyelnek arra, hogy mindig legyen eleség az etetőkben, mivel a rendszeresség is fontos szempont, ha gondoskodni szeretnénk madarainkról. A tanulók az idei tél nagyrészében kimaradtak ebből, de  figyelmüket az iskola nevelői szerették volna ráirányítani erre a nagyon hasznos tevékenységre. Ezért internetes kihívást hirdettek a diákok és a kollégák körében „Az én madárvendéglőm” címmel, melyben keresik a legszebb, legötletesebb madáretetőt. Elsősorban a saját készítésű és otthon használt madáretetők versengésére számítottak. A cél a kerthasznos kis napszámosok gondozása, a környezetünkben élő madarak megismerése volt.

madáretetők fotói, az etetőnél előfordult és lencsevégre kapott madárportrék az Instagramon „versengenek”, a legtöbb like-ot gyűjtő képet díjazzák. 

Hasznos információk a témával kapcsolatosan a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapját felkeresve találhattak az érdeklődők a munkához. 

A kiscsoportos gyakorlatok alkalmával a gazda szakos diákok nem mulasztották el kedves kötelességüket és feltöltötték a park etetőit és a madáritatót is.

 

 

Hirdetés