Hirdetés

Ittasan vezetett Csornán, a Bartók Béla úton

A csornai egyenruhások 2021. szeptember 1-én 20 óra 30 perckor, a Bartók Béla úton ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 43 éves pásztori lakost.

Az intézkedések során a férfivel szemben alkoholtesztert is alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, ezért őket további mintavételre a helyi rendőrkapitányságokra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.


„…hogy mindenki hazaérjen!”

 

 

 

Hirdetés