Hirdetés

Új közösségi házat építettek Földszigeten

Egy új otthon átadására került sor a földszigeti lakóknak, közösségeknek. A közigazgatásilag Csornához tartozó településrészen egy közösségi házat építettek, melyet múlt pénteken adtak át.

A földszigeti településrész lakosságának igényeihez méretezett közösségi házat a mai kor elvárásainak megfelelően, az itt élő lakosok sokrétű rekreációs tevékenységének helyszínéül hozták létre. A többfunkciós épület mind az egészségügyi, mind a szellemi, mind a hitéleti rekreációs célokat ki tudja szolgálni azáltal, hogy akár beltéri sporttevékenység, kulturális tevékenység, közösségi program,
vagy Istentisztelet megtartására is alkalmas - olvasható a kivitelezésért felelős Vilmos Park Kft. közleményében. 

A fejlesztés legfőbb célja volt, hogy egy olyan eddig nem létező közösségi színtér jöjjön létre a földszigeti településrészen, mely alkalmas legyen a családok, fiatalok és idősebbek számára szabadidejük
hasznos eltöltéséhez, úgy, hogy közben az épület és környezete a környezeti fenntarthatóság követelményeit is szolgálja és akadálymentesen látogatható. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 36 000 000 Ft európai uniós támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), azon belül is a Csornai Helyi Akciócsoport által az Kapcsolódjunk ki együtt! című, Helyi Közösségfejlesztési Stratégia részeként meghirdetett TOP7.1.1-16-H-095-2 kódszámú helyi felhívás nyertes pályázataként. 

Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Major András, Csorna Város alpolgármestere és Családi János, Földsziget önkormányzati képviselője. A közösségi helyet Wolf Pál Péter plébános áldotta meg.
A délután folyamán Magyar Rózsa szolgáltatta a jó hangulatot, a Hanyi Vadásztársaság pedig a finom falatokat!

 

 

 

Hirdetés