Hirdetés

Kegykép búcsú a premontrei templomban

Vasárnap ünnepelték meg a Rábaközi Szerecsen Boldogasszony, a premontrei templom kegyképének búcsúját.

Az ünneplést szombaton előesti szentmisével kezdték a kegyoltárnál, majd vasárnap, május 29-én 11 órakor Székely János szombathelyi püspök atya mutatta be az ünnepi szentmisét. Prédikációjában összekötötte Jézus mennybemenetelének titkát az édesanyai szeretettel - hiszen az édesanya szeretete kinyitja az ember életét felfelé az Isten felé, még a legnehezebb pillanatokban is.

A szentmisén premontrei atyákon kívül részt vettek az apátság által ellátott községek polgármesterei és egyházközségi elnökei is, sőt a Rábaközön túlról még türjei a plébániáról is érkeztek zarándokok a szép ünnepre.

A szentmisén énekével közreműködött a csornai Rákóczi katolikus iskola gyermekeinek kórusa, Kissné Pálfi Anita vezetésével. A búcsúi ünnep délután a gyermekmegáldási szertartással zárult, ahol idén is több mint 100 kisgyerek kérte és kapta meg a Szűzanya áldását, családjaikkal a kegykép és a premontrei atyák elé járulva. A gyermekmegáldási szertartáson a Rákóczi katolikus óvoda gyermekei énekei tették még gazdagabbá a közös imádságot.

 

 

 

Hirdetés