Hirdetés

Szűzanya-köszöntő koncert Csornán

Egy nem mindennapi eseményre telt meg a csornai Jézus Szíve templom a közelmúltban. Sillye Jenő – Kovács Gábor Jézus anyja, Mária c. oratóriumát hallgathatták meg az érdeklődők.

A maga nemében különlegesnek számító mű a Szent II. János Pál pápa által meghirdetett 1987-es Mária-év ihletésére született meg. Különlegessége, hogy szövegét tekintve bibliai és teológiai pontosság jellemzi. A mű tudatosan 14 tételből áll, utalva a keresztút állomásaira. Szűz Mária igenjétől, várakozásától eljutunk a kereszt alatt átélt fájdalmakon át az Egyház születéséig, majd Mária földi útjának dicső lezárásáig, a mennybevételig.

A megjelenteket Varga Balázs plébános köszöntötte. A Jézus Szíve templom kórusának kitartó munkáját helyi, illetve győri és soproni zenészek segítették.

Szólót énekelt: Bendes Zoltánné, Némethné Szalai Zita, Krózser Martin és a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Ifjúsági énekek szakkör tagjai. Ritmushangszerekkel biztos alapot nyújtott Major Marcell 4.b osztályos ifjú tehetség, aki szorgalmas ministráns. A művet betanította és koordinálta: Kulcsár Annamária kántor.

Hálát adunk Istennek, hogy a koncert megvalósulhatott.

Győri Egyházmegye Sajtóiroda (hmg)
Szöveg: Kulcsár Annamária
Fotó: Erdős Zsolt

 

 

 

Hirdetés