Hirdetés

Telt ház fogadta dr. György László kormánybiztost Csornán

Országjárás keretében szervez tájékoztató előadásokat a Fidesz a szuverenitásról szóló nemzeti konzultáció kapcsán. Kedden a csornai Arany János iskolában dr. György László Gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos tartott telt házas tájékoztatót.

Hirdetés

Mint ismert, a magyar kormány arra kérte az embereket, hogy nyilvánítsanak véleményt a konzultációs ív kitöltésével szuveneritásunk fontos kérdéseiről, ezzel is segítve a kormányt, hogy hitelesen, nagy felhatalmazással képviselhesse álláspontját Brüsszelben.

A nagy érdeklődés övezte rendezvényen a megjelenteket Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő köszöntötte, majd dr. György László beszélt a szuverenitás kérdéseiről. Mint mondta, sokáig az volt a kérdés a magyar politika számára, hogy kelet, vagy nyugat. 2010 óta azonban a kelet és nyugat helyébe a nemzet lépett, az, hogy elkötelezettség béklyója helyett önálló, szuverén államként kezeljék Magyarországot.

Dr. György László többek között arról is beszélt, hogy az ukrán-orosz háború és az arra adott, „egyértelműen elhibázott” szankciók által okozott energiaár-emelkedések komoly problémát jelentenek az európai gazdaságnak. Ugyanakkor Brüsszel ezen helyzet dacára felszólította a magyar kormányt, hogy szüntesse meg a rezsicsökkentést. A kormánybiztos azonban úgy véli, hogy fenn kell tartani a szabályokat, amelyeknek köszönhetően itt a legolcsóbb a gáz és az áram.

Dr. György László hozzátette: a nemzeti konzultáció azért is fontos, mert ezen ügy mellett is számtalan, Magyarország szuverenitását érintő kérdés van napirenden, ahol fontos a kormánynak, hogy a Brüsszelben képviselt magyar álláspont mögött az emberek akarata és támogatása álljon. Kiemelte, hogy továbbra is az illegális migráció az egyik ilyen ügy. Egyre többen ismerik fel a veszélyt, de sokan továbbra is arra akarják rávenni Európa valamennyi országát, így Magyarországot is, hogy fogadjanak be migránsokat. Az előadó hangsúlyozta, hogy ezt korábban és most is elutasítják és fellépnek annak érdekében, hogy csak a magyar emberek mondhassák meg, kivel akarnak együtt élni.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy ők nem az Európai Unió ellen küzdenek, hanem az EU vezető politikusai és a mögöttük álló érdekhatalmak ellen. Mint mondta, Magyarország éppen, hogy igyekszik megvédeni az Európai Unió alapelveit. 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés