Hirdetés

Új Kiállítás Csornán: "...Isten volt a Generális... Nyugat-Magyarország 1918-1921

Szeptember 15-én izgalommal és várakozással teli pillanatok zajlottak a Csornai Múzeumban, amikor hivatalosan is megnyitották az új időszaki kiállítást, melynek címe: "...Isten volt a Generális... Nyugat-Magyarország 1918-1921". Az eseményre a Csornai Múzeum, a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum, valamint Németh Alajos és Újvári-Hencsei Tamás mosonmagyaróvári magángyűjtők együttműködésének eredményeképpen került sor.

Hirdetés

A megnyitó ünnepséget Szalayné Galambosi Tímea, a Csornai Múzeum igazgatója vezette, aki megható beszéddel köszöntötte a megjelent közönséget. Az esemény fontosságát emelte ki, hangsúlyozva a múzeumok közötti együttműködés és az elmúlt évtizedek alatt gyűjtött anyagok értékét.

Az esemény fénypontjai közé tartozott Horváth Csaba előadása, aki a Rongyos Gárda indulóját adta elő, méltó emléket állítva a korszaknak és a kiállításnak. Az igazgató asszony beszédében kifejezte köszönetét a partnerintézményeknek, és különös tisztelettel üdvözölte Czuppon Tamást, a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum igazgatóját, az igazgatóhelyettesét, Martinschich Balázst, valamint az építésben részt vevő óvári kollégákat, Szeilerné Malek Évát, a gyűjteménykezelőt és Szikora Esztert, a restaurátort.

A megnyitó folyamán Martinschich Balázs és Aszt Ágnes, a kiállítás kurátorai mélyebb betekintést nyújtottak a tárlat tartalmába, és bemutatták azokat az üzeneteket, amelyeket az időszak és a kiállítás hordoz.

Az új kiállításra december 20-ig látogatható, és minden érdeklődőt szeretettel várnak. Csoportok, iskolai osztályok, klubok, szakkörök és civil közösségek jelentkezését a 96/261-527 telefonszámon vagy e-mailen keresztül várják, hogy együtt fedezzék fel ezt a fontos történelmi időszakot és annak emlékeit.

Az "...Isten volt a Generális... Nyugat-Magyarország 1918-1921" kiállítás egy újabb lépés a Csornai Múzeum folyamatos elkötelezettségében a helyi kultúra és történelem megőrzése mellett, és egy nagyszerű lehetőség a látogatók számára, hogy mélyebben megismerjék a múltat.

 

 

Hirdetés