Hirdetés

Újabb fiatal családokat támogatott a csornai önkormányzat

Egy közös otthon megteremtése minden család életében egy hatalmas lépés, melyben Csorna Város Önkormányzata örömmel vesz részt. A mai napon újabb két pár, részesült a 700.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban első otthonukhoz.

A csornai önkormányzat minden letelepedni kívánó fiatalnak 700.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt. A rendeletet 2016-ban alkotta meg a képviselő-testület, akkor 500.000 Ft-os támogatást igényelhettek a családok, 2019 év végén emeltek a támogatás mértékén. Míg a rendelet megalkotásakor csupán a csornai lakhellyel rendelkező fiatalok élhettek ezzel az egyszeri támogatással, ma már más településről Csornán letelepedni kívánó fiatal házasok is igénybe vehetik.

Nemcsak a fiatal házasokat, hanem a megszületett csornai gyermekeket is kiemelten támogatja az önkormányzat. A fiatalok életkezdési támogatásáról szóló önkormányzati rendelet értelmében egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár a születés évében minden csornai gyermeknek. A csornai városvezetés az állam által az újszülöttnek járó életkezdési támogatást egészíti ki 50.000 Ft-tal. A támogatás igénybevételének egyik feltétele a START-számla nyitás.

A támogatások sorát a csornai városvezetés 2019-ben a Gólyahír-program bevezetésével tovább növelte. A program keretében az újszülött kisgyermekek ellátásához egy húszezer forint értékű ajándékcsomagot állítanak össze a Védőnői Szolgálat közreműködésével.

Magyarország kormánya által nyújtott Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), illetve az önkormányzat támogatása már jelentős segítség lehet a fiatal házaspárok számára.

 

 

 

Hirdetés