Hirdetés

Kapuvári élményei a Rákóczi Táborban

A Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium lelkes csapata nemrég Sátoraljaújhelyen táborozott, ahol 500 magyar középiskolással együtt vettek részt a Rákóczi Táborban.

Hirdetés

A táborozók nemcsak Magyarországról és a Kárpát-medencéből érkeztek, hanem például Új-Zélandról, Ausztráliából, Amerikából és Nyugat-Európa különböző magyar diaszpóra közösségeiből is. A néhány napos tábor során a diákok számos tartalmas programon vehettek részt, miközben gyönyörű környezetben élvezhették a nyarat.

A programok között szerepelt túrázás, strandolás, séta a Nemzeti Összetartozás hídján, libegőzés és bobozás a Zempléni Kalandparkban. A Magyar Nyelv Múzeumában érdekes tárlatvezetésen és interaktív szabadulószobás játékokon vettek részt. A Magyar Honvédség bemutatóján kipróbálhatták a célbalövést és a számháborúzást, valamint sok sportprogramban is részt vehettek. A fiúk csapata megnyerte a focibajnokságot, a "Ki mit tud?" versenyen pedig közös tánccal szereztek pontokat.

Esténként ismerkedhettek más iskolák diákjaival, táncház és disco is színesítette a programot. A diákok történelmi, színházi és ismeretterjesztő előadásokon is részt vettek, és megismerkedhettek az Internet Hotline lehetőségeivel is. A táborozókat Horváth Judit tanárnő kísérte. A tábort a Rákóczi Szövetség támogatta.


 

 

 

Hirdetés