Hirdetés

Napokig mélyaltatásban tartották azt az a kislányt, akire március elején kutya támadt Sopronban

Mint arról már március elején beszámoltunk egy harci kutya támadt egy soproni kislányra. A lány mindkét combját megharapta a kutya, de arcát is érték súlyos támadások. Az egész család hosszú és nehéz időszak elé néz, hiszen a kislányra még helyreállító műtétek sora vár. 

Hirdetés

A kislányt hat órán keresztül műtötték, megszámlálhatatlan harapás érte nem csak a testét, a fejét is.

A lány szerencsére mára túl van az életveszélyen, de az egész család hosszú és nehéz időszak elé néz, hiszen a kislányra még helyreállító műtétek sora vár. Az iskolakezdés is csúszik egy évet.

A gyermek szülei azt mondták, hogy a kislány a nagymamájával volt, amikor a támadás történt.

„Érthetetlen, ami történt. Anyu azt mesélte, szinte kirobbant az udvarra. Nem a kiskutyára támadt, hanem lendületből a gyerekre. Anyukám próbálta védeni Timit, de őt is megmarta, eltörte a combcsontját is. Kiabált, hogy jöjjön már valaki” – mondta a támadásról a kislány édesanyja.

A lány mindkét combját megharapta a kutya, de arcát is érték súlyos támadások.

Állkapcsa szilánkosra tört, egy maradandó csontfogát műtéttel sem tudták megmenteni. Az állat a füle mögött is megharapta, koponyája betört, agyburka megsérült.

A kutya gazdája ellen eljárás indult, a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének megalapozott gyanújával vizsgálódik. Az állatot karanténba helyezték, szakértő vizsgálja.

 

 

Hirdetés