Hirdetés

Roma nemzetiségi napot tartottak Győrszemerén

Győrszemerén roma napi rendezvényen vettek részt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és kapitányságainak rendőrei.

Hirdetés

A győrszemerei általános iskola udvarában a nemzetiségi nap szervezésében résztvevő rendőrökkel, a helyi közösséggel és önkéntes tűzoltókkal közösen különböző családi programokkal várta a település polgármestere 2022. július 16-án reggel 8 órai kezdettel estig a megyéből érkező érdeklődőket a rendezvényre.

A nemzetiségi napra kilátogatott családok, fiatalok napját színesítette a délelőtti órákban a kispályás labdarúgó torna és főzőverseny. Akik pedig délutáni órákban érkeztek a településre, ők különböző kulturális program - prímás zenekar, autentikus és élmény táncok - bemutatóin felül a Soproni Rendőrkapitányság rendőrségi kutyás és a Téti Rendőrőrs látványos rendőri intézkedéstaktikai bemutatóját is megtekinthették.

Az érdeklődők a bűnmegelőzési sátornál hasznos tanácsokat kaphattak munkatársainktól az áldozattá - és elkövetővé válás veszélyeiről. A bűnmegelőzési szakemberek a gyerekeket és a szüleiket játékosan bevonták a megelőzési programokba. A kilátogató gyerekek prevenciós teszteket, játékokat próbálhattak ki, lehetőségük nyílt beszélgetni a kollégáinkkal az esetlegesen felmerülő problémáikról, és kérdéseket is feltehettek az egyenruhásoknak.

Az egész napos programon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportja is részt vett, ők az érdeklődőknek tájékoztatást adtak az új jogviszony, a szerződéses határvadász várható szolgálati feladatellátásról, és a felvételi eljárásról.

A nap végére minden érdeklődő rengeteg élménnyel és hasznos információval gazdagodott.

 

 

Hirdetés