Hirdetés

Feltehetően ittasan borult fel autójával egy sofőr Rábapatonán

A járművet vezető férfi egy parkoló autónak is nekihajtott, amit az ütközés ereje egy ingatlan kerítésének lökött.

Rábapatonán, a Széchenyi utcában közlekedett egy gépkocsi vezetője a Győri út felől a Báthori út irányába 2021. szeptember 26-án 20 óra 15 perckor. Haladása során járműve sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért egy jobbra ívelő kanyarból kihajtva a gépkocsija feletti uralmát elveszítette. Az útról jobbra letért, majd egy az útpadkán leparkolt autónak nekiütközött. Az ütközés ereje a parkoló járművet egy ingatlan kerítésének lökte, míg az okozó gépkocsi az oldalára borulva állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították a rendőrkapitányságra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

 

 

 

Hirdetés