Hirdetés

A szerb szövetségi kapitány szerint nem a jobb csapat győzött a Puskás Arénában

A magyar válogatott Szerbia felett aratott 2–1-es győzelmét követő sajtótájékoztatón a vendégek szövetségi kapitánya, Dragan Stojkovics úgy vélte, a szerb csapat jobb volt, mint a szeptemberi előző meccsen, de az eredmény ugyanúgy negatív számukra.

Hirdetés

„Nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok a magyar csapatnak. Összességében jól nézett ki a játék, Dibusz viszont nagyszerűen védett a magyaroknál. A statisztika hiába mutat szerb fölényt, mégis Magyarország nyert. A fiúk mindent beleadtak, megfelelően futballoztak” – mondta a szerb szakvezető, aki szerint döntőnek bizonyult, hogy az egyenlítésre egy percen belül válaszoltak a magyarok.

„A magyar egységes, harcos csapat, de nem volt jobb. Viszont a labdarúgásban nem mindig a jobb győz” – tette hozzá.

Azt egyébként Marco Rossi is elismerte, hogy szerencse is kellett az újabb győzelemhez, és a számok valóban Szerbia fölényét mutatják, főleg a második félidőben volt némi mázlija a magyar csapatnak, hiszen három percen belül két lesgólt, majd három másodpercen belül két kapufát lőttek a vendégek, és a 94. percben Dibusz Dénesnek is volt egy komoly bravúrja.

A szerbek kedden Montenegrót fogadják hazai pályán, amennyiben nyernek, vélhetően gond nélkül kint lesznek a jövő évi Eb-n, amennyiben nem, tartogathat izgalmat számukra a selejtező novemberi zárása.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen magyar válogatott a mostani sikernek köszönhetően kedden Litvániában már úgy lép pályára, ha nyer, bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét, de az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül.

Forrás: m4sport.hu

 

 

Hirdetés