Hirdetés

Így juthat ki a válogatott már kedden a 2024-es Eb-re

„Nem szeretnék a másik meccstől függni, megverjük a litvánokat és akkor kint vagyunk” – nyilatkozta Szoboszlai Dominik szombat este, Szerbia 2–1-es legyőzése után. Az előzetesen csoportfavorit szerbeket oda-vissza legyőző magyar válogatott csapatkapitánya korrektül összefoglalta a helyzetet, már nem nagyon van mit matekozni. Vagy mégis?

Hirdetés

Azt már az októberi mérkőzések előtt tudtuk, amennyiben Szerbiát és Litvániát is legyőzi Marco Rossi csapata, minden más eredménytől függetlenül biztosítja helyét a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon, már két mérkőzéssel a sorozat zárása előtt.

Nos, Szerbia kipipálva, Szoboszlaiék kedden Kaunasban, az ötpontos litvánok ellen tehetik fel a pontot az i-re. Ha nyernek, ott vannak az Eb-n, ahogyan Szoboszlai is mondta.

A következő fordulóban a mieink mérkőzésével egy időben Szerbia Montenegrót fogadja, amennyiben a szerbek nem szenvednek vereséget, a magyar válogatott nem csak a továbbjutást, de a G csoport első helyét is bebiztosítaná egy litvániai győzelemmel.

Mi van, ha nem nyerünk Litvániában?

Tragédia semmiképp, hiszen novemberben még két mérkőzés vár a magyar válogatottra (előbb Bulgáriában, majd hazai pályán Montenegró ellen), de a teljesség kedvéért jegyezzük meg, úgy is összejöhet az Eb-részvétel már kedd este, ha nem győzünk a litvánok ellen, feltéve, ha megmarad a hárompontos különbség köztünk és Szerbia között, mert ebben az esetben már nem kerülhetnek elénk.

  • Ha döntetlent játszunk, abban az esetben válik biztossá az Eb-kijutás, ha Szerbia nem győzi le Montenegrót.
  • Ha kikapunk, abban az esetben válik biztossá az Eb-kijutás, ha Montenegró nyerni tud Szerbiában.
    A magyar válogatott a 2016-os és 2020-as után sorozatban harmadik Európa-bajnokságára készülhet, viszont az 1986-os világbajnokság óta először fordulna elő, hogy nem pótselejtezőn, hanem egyenes ágon kvalifikálunk egy nagy tornára.

Forrás: m4sport.hu

 

 

Hirdetés