Hirdetés

5 csodás, hófehér virágos fát ajánlunk a kertedbe

A szép, fehér virágos fák szépítik a kertet, vonzzák a beporzókat, és árnyékot adnak a tűző napfény ellen.

Hirdetés

A szép, fehér virágokkal díszített fák ültetése nemcsak a kert szépségét emeli, hanem további előnyökkel is jár. Ezek a fák ugyanis nem csupán látványosak, kellemes illatukkal is kényeztetnek minket, vonzzák a méheket és más beporzó rovarokat, emellett árnyékot is adnak a forró nyári napokon, a virágzás idején pedig varázslatos látványt nyújtanak. Mutatjuk a legszebb fajtákat!

Örökzöld liliomfa (Magnolia grandiflora)

Az örökzöld liliomfát gyönyörű fényes, sötétzöld lombozata és nagy, mennyei illatú nyári virágai miatt kedvelik sokan. Érdemes szoliterként ültetni, mivel szépsége, így tud érvényesülni a leginkább. Ültetéskor válassz neki napos, világos helyet, valamint biztosítsd neki a semleges vagy savanyú kémhatású, jó vízáteresztő földet.

Hétfiúvirágcserje (Heptacodium myconioides)

A sötétzöld levelekkel rendelkező hétfiúvirágcserje képes akár 7 méter magasra is megnőni, így kellemes árnyékot nyújthat a kertben. Ezenfelül pedig nagy méretű fehér virágok díszítik a fát, ezért pompás látványt nyújt. Egy nem túl kényes növényről van szó, így szinte minden talajt elvisel, amíg az nedves, de jó vízelvezetésű és tápanyagban gazdag.

Japán lombhullató kamélia (Stewartia pseudocamellia)

A japán lombhullató kamélia egy 6-12 méteres végső magasságot elérő fa, aminek fehér, mézelő, viszonylag nagy (5-6 cm) virágai vannak. A liliomfához hasonlóan érdemes szoliterként ültetni. Válassz neki napos vagy félárnyékos helyet, és biztosítsd számára a laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű talajt.

Hóvirágfa (Halesia carolina)

A hóvirágfa egy rendkívül dekoratív növény, amely szoliterként ültetve pompás látványt nyújt, hiszen csodás fehér virágai és világoszöld levelei vannak. A közepes, napos vagy félárnyékos helyeket szereti, illetve a jó vízelvezetésű, átlagos tápanyag ellátottságú földet.

Szivarfa (Catalpa bignonioides)

Ha egy igazán látványos és szemet gyönyörködtető díszfára vágysz, akkor válaszd a szivarfát. Akár 10-15 méterre is megnőhet, szív alakú, és mélyzöld színű leveleivel pedig hatalmas árnyékot adhat. Harang alakú virágai különleges szépségükkel díszítik majd a kertedet. Nagyon szereti a napsütést, talajban pedig nem válogat.

 

 

Hirdetés