Hirdetés

Borok a húsvéti sonka mellé

Az egyik legmeghatározóbb elem a húsvéti asztalon általában a sonka, melyet különböző köretek és fogások kísérnek. Annak érdekében, hogy a fogyasztása valóban élmény legyen, fontos megválasztani mellé a megfelelő bort, ami kihangsúlyozza és még gazdagabbá teszi az ízeket.

Hirdetés

A húsvéti sonka mellé ideális választás lehet egy könnyű, száraz vagy félszáraz fehérbor, amely frissességet és savasságot kölcsönöz az ételnek. A Csetvei Juhfark 2020 egy karcos bor, amely illatában intenzíven citrusos és zöldfűszeres, a kortyban pedig megjelenik a vulkanikus talaj tüzes ásványossága. Ez a tulajdonsága az, ami kiváló kísérővé teszi a füstös húsok mellé. 

Egy másik fehér a Holdvölgy Vision Cuvée 2019, mely precíz, tokaji száraz birtokválogatás, eleganciával és lendülettel. Határozott illatában fehérhúsú őszibarack, fűszerekkel meghintett birsalma és spanyol sárgadinnye köszön vissza. Az ízképet barackos fővonal hangsúlyozza, melyet változatos gyümölcsösség és hordós jegyek kísérnek. Lecsengésében mézes és gyümölcsolajos élmény fogad, mely aztán hosszan velünk is marad a kortyban. A tétel egyértelmű feszessége és ereje híven tükrözi a Tokaji borvidék sokszínűségét. 

A sonka mellé fogyasztott üveges mannák sorát vörösborral is bátran folytathatjuk, ehhez a sommelier a Liskar Txiki Garnacha Tinto 2021-es évjáratát ajánlja.

 

 

Hirdetés